برای عملکرد مطلوب ماشین آلات، لازم می باشد تا به طور مداوم پارامتر هایی مانند سرعت، دما، فشار و انواع ارتعاش را کنترل کنیم. نظارت تغییرات در هر پارامتر می تواند از هرگونه توقف تولید یا خسارت تجهیزات کارخانه که منجر خسارات مالی می شوند جلوگیری کند.

برای مشاهده و خرید انواع محصولات برق صنعتی با مراجعه به فروشگاه برق و صنعت بین‌الملل (الکتروملل) می توانید با استفاده از فیلتر ها محصول مد نظر خود را انتخاب کنید و یا در صورت نیاز از مشاوران تخصصی راهنمایی دریافت کنید.

 

 

در بین این پارامتر ها ، یکی از بهترین پارامتر های عملیاتی برای بررسی شرایط دینامیکی ، ارتعاش ( Vibration ) می باشد. در این ویدیو، ما قصد داریم تا در مورد انواع مختلف ارتعاش و تعریف ارتعاش صحبت کنیم.

قبل از اینکه به بحث بپردازیم، باید تعریفی از ارتعاش داشته باشیم.

ارتعاش چیست؟

ارتعاش عبارت است از نوسان مکانیکی ای که تجهیزات نسبت به حالت تعادل خود دارند. به عبارت ساده تر، به حرکت عقب و جلو تجهیزات ارتعاش می گویند. ارتعاش در تجهیزات صنعتی گاهی اوقات بخشی از عملکرد طبیعی است اما گاهی اوقات می تواند نشانه خطا باشد. در نظارت بر تجهیزات و ماشینها با انواع ارتعاش روبرو هستیم ” ارتعاش محوری ” و ” ارتعاش شعاعی ” Axial or Thrust Vibration and Radial Vibration ارتعاش محوری لرزش طولی – محوری و یا موازی با محور ( Shaft ) موتور می باشد. به عنوان مثال، عدم انطباق محور می تواند باعث ارتعاش محوری شود، ارتعاش شعاعی به صورت نیرویی است که خارج از محور اتفاق می افتد. ارتعاش شعاعی در صورت وجود چرخش سنگین در موتور اتفاق می افتد. اگر تیغه فن تغییر شکل یافته باشد، همانطور که فن می چرخد، تیغه تغییر شکل یافته به سمت خارج بر روی محور موتور قرار می گیرد که باعث لرزش شعاعی می شود.

 

امیدواریم این فیلم برای شما مفید باشد، درصورتی که تمایل به تبادل اطلاعات و یا تبادل تجربیات خود با دیگران در این زمینه دارید، با گذاشتن دیدگاه خود ما را بهره مند سازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *