مقاله ۳ نوع خروجی سنسور فشار به منظور آشنایی بیشتر با ترانسمیتر فشار می باشد. برای مشاهده و خرید انواع محصولات سنسور فشار با مراجعه به فروشگاه برق و صنعت بین‌الملل (الکتروملل) می توانید با استفاده از فیلتر ها سنسور فشار مد نظر خود را انتخاب کنید و یا در صورت نیاز از مشاوران تخصصی راهنمایی دریافت کنید.

مبدل فشار یا ترانسمیتر فشار یا وسیله ای است که فشار را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. این سیگنال الکتریکی می تواند یک ولتاژ یا جریان (سیگنال آنالوگ متناسب با فشار)، دیجیتال باشد. یعنی می تواند هم آنالوگ و هم دیجیتال باشد که در آن دیجیتال مدولاسیونی است که به آنالوگ اضافه شده است.

سنسور فشار چیست و چگونه کار می کند؟

سیگنال تولید شده در مبدل فشار معمولاً با کشش فیزیکی یک فشار سنج که روی دیافراگم در تماس با سیال فشار قرار می گیرد، حاصل می شود. فشار اعمال شده به ترانسمیتر یک تنش مکانیکی بر روی دیافراگم ایجاد می کند که باعث ایجاد تنش الکتریکی در سراسر فشار سنج می شود. این تنش مکانیکی باعث تغییر مقاومت الکتریکی متناسب با فشار خواهد شد. این مبدل ها به طور گسترده در تاسیسات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

سنسور فشار چیست
سنسور فشار چیست

انواع سنسور فشار از نظر سیگنال خروجی 

رایج ترین ترانسمیترهای فشار دارای سه نوع خروجی الکتریکی هستند: mV/V، ولت و ۴ تا ۲۰ میلی آمپر. در زیر خلاصه ای از هر یک از این انواع را مشاهده خواهیم کرد تا ببینیم  استفاده از آنها چه زمانی و در چه موردی توصیه می شود:

ترانسمیتر فشار با خروجی mV

ترانسمیتر های فشار با خروجی mV معمولا ساده ترین و ارزان ترین مبدل های فشار هستند. این ترانسمیتر های فشار تقویت کننده یا تنظیم کننده سیگنال ندارند. در این حالت حداکثر خروجی ترانسمیتر فشار بر حسب mV حدود ۳۰ میلی ولت بسته به ولتاژ تغذیه است. باید در نظر گرفت که بزرگی سیگنال ترانسمیتر فشار مستقیماً با ولتاژ تغذیه دریافتی توسط ترانسمیتر مرتبط است. به این ترتیب اگر ولتاژ تغذیه ترانسمیتر نوسان داشته باشد، سیگنال خروجی نیز دچار نوسان می شود.

سنسور فشار چیست
سنسور فشار چیست

ترانسمیتر فشار با خروجی بر حسب ولت

ترانسمیترهای فشار با خروجی بر حسب ولت سیگنال بسیار بالاتری نسبت به ترانسمیترهای دارای سیگنال mV/V ارائه می‌دهند. دلیل آن این است که یک تقویت کننده و مدار تهویه سیگنال در دستگاه تعبیه شده است. در این حالت سیگنال خروجی معمولاً ۰ تا ۵ ولت یا ۰ تا ۱۰ ولت است. سیگنال خروجی ترانسمیتر فشار معمولاً تحت تأثیر تغییر ولتاژ منبع تغذیه قرار نمی گیرد. این بدان معنی است که منابع تغذیه تنظیم نشده معمولا برای این دستگاه ها کافی است. البته به شرطی که در محدوده مشخص شده باشند. از آنجایی که سیگنال‌های خروجی این ترانسمیترهای فشار بسیار بالاتر از ترانسمیترهای mV/V است، می‌توان آنها را با خیال راحت در محیط‌هایی با نویز الکتریکی بیشتری نسبت به مدل‌های قبلی خود استفاده کرد. به همین دلیل است که ترانسمیترهای فشار بر حسب ولت به طور گسترده در محیط های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

سنسور فشار چیست و چه کاربردی دارد
سنسور فشار چیست و چه کاربردی دارد

ترانسمیتر فشار با جریان خروجی ۴ تا ۲۰ میلی آمپر

این نوع ترانسمیتر های فشار مخصوصاً برای انتقال سیگنال در فواصل طولانی مفید هستند. این به این دلیل است که سیگنال خروجی ۴-۲۰ میلی آمپر آن بسیار کم تحت تأثیر نویز الکتریکی قرار می گیرد. علاوه بر این، آنها از تاثیر افت ولتاژ از طریق کابل اتصال متحمل نمی شوند. به عنوان مثال، استفاده از آن در کاربردهایی که طول کابل اتصال ۳۰۰ متر یا بیشتر است می باشد.

سنسور فشار چیست و چه کاربردی دارد
سنسور فشار چیست و چه کاربردی دارد

سنسور فشار چیست و چگونه ترانسمیتر فشار مناسب را انتخاب کنیم؟

هنوز مطمئن نیستید که بهترین ترانسمیتر فشار برای نیازهای شما کدام است؟ در ادامه، مهم ترین جنبه هایی را که در این انتخاب باید در نظر گرفته شود، توضیح می دهیم. هنگامی که شما یک ترانسمیتر یا مبدل فشار را انتخاب می کنید، مشخصات بسیار مهمی وجود دارد. برخی از آنها خطی بودن، هیسترزیس و رانش کالیبراسیون بلند مدت هستند که مهم می باشند. اما باید ماهیت فرآیندها، محیطی که قرار است اندازه گیری را در آن انجام دهید، نویز الکتریکی محیط و نوع سیگنال خروجی را نیز در نظر بگیرید. اما احتمالاً مهمترین جنبه هنگام انتخاب یک ترانسمیتر فشار، برد است. برای این کار، باید دو نکته را در نظر گرفت: دقت ابزار مورد استفاده و محافظت در برابر فشار اضافی.

برد ترانسمیتر

از نقطه نظر دقت، برد ترانسمیتر فشار باید تا حد امکان کوچک باشد. اما نباید از حداکثر فشار اعمال شده کوچکتر باشد. ایده کار با فشارهایی است که میانگین مقدار از ۵۰ تا ۷۰ درصد برد ترانسمیتر تجاوز نمی کند. به این ترتیب خطاها به حداقل می رسد.

اثرات فشار بیش از حد

از سوی دیگر، اثرات فشار اضافی نیز باید در نظر گرفته شود. فشار بیش از حد می تواند باعث خطا و خرابی در ابزار دقیق شود. به همین دلیل بسیار مهم است که مشخص کنید محدوده به اندازه کافی بالا باشد. به این ترتیب می توانید فشار بیش از حد احتمالی در سیستم را بدون آسیب یا خرابی تحمل کنید.

جهت آشنایی بیشتر با ترانسمیتر های فشار به مقاله زیر مراجعه کنید:

ترانسمیتر فشار چیست و نحوه نصب آن چگونه است؟

امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد، درصورتیکه تمایل به تبادل اطلاعات و یا تبادل تجربیات خود با دیگران در این زمینه دارید، با گذاشتن دیدگاه خود ما را بهره مند سازید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *