فیوز مینیاتوری 32 آمپر 2CDS273001R0324 ,S203M-C32

فیوز مینیاتوری 32 آمپر 2CDS273001R0324 ,S203M-C32، کلیدی حفاظت کننده در برابر اضافه جریان و اتصال کوتاه، از سری S200 تولید شرکت ABB می باشد. این کلید سه پل بوده و از نوع کندکار تیپ C می باشد. این کلید بیشتر استفاده صنعتی داشته و از قدرت قطع 10 کیلو آمپری بهره می برد.

تماس بگیرید

موجود

فیوز مینیاتوری 32 آمپر 2CDS273001R0324 ,S203M-C32
فیوز مینیاتوری 32 آمپر 2CDS273001R0324 ,S203M-C32

تماس بگیرید

فیوز مینیاتوری 32 آمپر آ ب ب ABB S203M-C32

فیوز مینیاتوری ABB S203M-C32 که در بازار با کد محصول ABB 2CDS273001R0324 نیز شناخته می شود، سه پل و از نوع کند کار تیپ C بوده که از آن برای حفاظت از تجهیزات صنعتی استفاده می شود. در ادامه به تفصیل درباره کلید مینیاتوری توضیح می دهیم.

کلید مینیاتوری چیست؟

کلید مینیاتوری یا فیوز مینیاتوری( Miniature Circuit Breaker  که اختصارا MCB نامیده می شود)، وسیله ای است که در برابر اتصال کوتاه و یا عبور جریان اضافی و غیر مجاز از تجهیزات الکتریکی خانگی و صنعتی محافظت میکند.

کلید مینیاتوری، وسیله ای محافظتی در چهار نوع تک پل، دو پل، سه پل و چهار پل و در رنج های مختلفی از ولتاژ و جریان در دو نوع AC و DCتولید میشود.

تقسیم بندی فیوز های مینیاتوری با توجه نوع کاربرد آن

کلید های مینیاتوری از نظر کاربرد به تیپ های B روشنایی، C موتوری، D ترانسفورماتوری، K قدرت، Z بسیار حساس تقسیم می شوند که به اختصار در زیر توصیف می شوند.

کلید مینیاتوری ABB S201-C2

کلید مینیاتوری تیپ B، روشنایی:

کلید مینیاتوری نوع B عموما در مصارف خانگی و روشنایی کاربرد دارند. کلید مینیاتوری ها در جریان اضافه بار بین ۳ تا ۵ برابر جریان نامی در زمان مشخص (با توجه به منحنی قطع )، مدار را قطع می کنند و حساسیت مناسبی برای کاربردهای عادی خانگی دارند. این کلید به فیوز مینیاتوری تندکار نیز معروف است. کلید های مینیاتوری های تندکار زمان قطع کمتری نسبت به فیوزهای کندکار داشته و به همین دلیل در مصارف روشنایی استفاده می‌شوند.

کلید مینیاتوری تیپ C، موتوری :

کلید مینیاتوری نوع C بیشتر کاربرد صنعتی دارند. این کلیدها در جریان اضافه بار بین ۵ تا ۱۰ برابر جریان نامی در زمان مشخص(با توجه به منحنی قطع )، مدار را قطع می کنند و زمان قطعشان از تیپ B بیشتر است. این کلید مینیاتوری به فیوز مینیاتوری کندکار نیز معروف است. فکلید مینیاتوری های کندکار در برابر عبور جریان بیش از حد واکنش ملایم تری از خود نشان می‌دهند و برق را دیرتر قطع می‌کنند. با این‌همه واکنش این کلید مینیاتوری ها در برابر جریان اتصال کوتاه تقریباً لحظه‌ای است.

کلید مینیاتوری ABB S203M-C32، ABB 2CDS273001R0324، از تیپ C می باشد و مناسب مصارف صنعتی است.

فیوز مینیاتوری تیپ  D،ترانسفورماتوری :

کلید مینیاتوری نوع D برای مصارف صنعتی خاص ( مانند مولد های اشعه ایکس X-Ray و یا ترانسفورماتورها ) استفاده می شوند. این کلیدها در جریان اضافه بار بین ۱۰ تا ۲۰ برابر جریان نامی در زمان مشخص ، مدار را قطع می کنند و زمان قطعشان از تمامی تیپها بیشتر است.

فیوز مینیاتوری تیپ K، قدرت :

کلید مینیاتوری نوع K برای حفاظت در مدارات قدرت ، ترانسفورماتور و موتور ها استفاده می شوند. در این نوع از کلید مینیاتوری حد جریان برای قطع در موارد اضافه بار کمتر از سایر کلیدهاست و هنگام به وجود آمدن اضافه بار مدار را سریعتر قطع می کنند ولی در موارد اتصال کوتاه منحنی قطع این نوع کلید ها بین تیپ D و C می باشد.

فیوز مینیاتوری تیپ  Z، بسیار حساس :

این نوع از کلید مینیاتوری هنگامی که جریان عبوری از جریان نامی بیشتر شود در یک مدت زمان خاص ( که از تمامی تیپها کمتر است ) طبق منحنی قطع ، فرمان قطع را صادر می کند. حساسیت این نوع از کلیدمینیاتوری ها ، هم در مواقع اضافه بار و هم اتصال کوتاه از تمامی تیپهای دیگر بیشتر است و در صورت بروز خطا مدار را سریعتر قطع می کند. بنابر این کاربرد این نوع فیوز مینیاتوری در مدارات با حساسیت بالا می باشد.

 

کلید مینیاتوری، AC یا DC؟

تفاوت اصلی کارکرد کلیدهای مینیاتوری AC و DC، عملکردشان در قطع و وصل جریان است، که  بطور محسوسی تابع ساختمان و تکنولوژی مورد استفاده در آنها است.

از نظر منحنی قطع به لحاظ تئوری این دو منحنی در ناحیه overload در AC و DC کاملاً یکسانند چون اثر حرارتی یک مقدار موثرجریان AC از نظر تعریف معادل اثر حرارتی همان مقدار جریان DC است. اما از نظر قطع آنی منحنی مشخصات کلید در AC و DC مختلف و با ضریب رادیکال دو به هم ارتباط می یابند.

به طور کلی قدرت قطع کلیدها در DC بسیار کمتر از قدرت قطع آنها در AC است و معمولاً ولتاژ کارکرد مینیاتوری نیز در DC باید کاهشی محسوس داشته باشد. گاهی اوقات سازندگان، اتصال سری دو پل یک کلید مینیاتوری را برای افزایش ولتاژ کارکرد آن توصیه می کنند.

از نظر عملکرد در هنگام قطع و وصل نیز، مینیاتوری AC و DC با هم تفاوت دارند. در قطع و وصل کنتاکتها در برق DC، باید فرایند دور شدن کنتاکتها یا نزدیک شدنشان با سرعت بیشتری انجام شود تا جرقه حاصله زودتر خاموش گردد.

 کلید مینیاتوری ABB S201-C2

ساختار فیوز های مینیاتوری:

کلید مینیاتوری از دو مکانیزم برای عملکرد خود استفاده می‌کند، تشخیص جریان اتصال کوتاه به وسیله یک سیم‌پیچ (Electro-Magnetic Protection)که دارای تعداد دور کم و قطر زیاد می‌باشد. تشخیص جریان اضافه به عهده یک فلز (Thermal Protection Bimetal) می‌باشد که بوسیله عبور جریان مدت دار بیش از جریان نامی گرم شده و بر اثر خم شدن باعث عمل کنتاکت فیوز شده و مدار را قطع می‌کند.

درون سیم پیچ کلید های مینیاتوری یک زبانه وجود دارد که به هنگام وجود اتصال کوتاه در مدار، این سیم پیچ یا بوبین مغناطیس شده و زبانه ای که داخل آن است با ضربه به سیستم عملگر کلید مینیاتوری (Moving Contact)، باعث می شود کنتاکت های ثابت و متحرک از هم جدا شده و برق از مدار خارج گردد.

در زیر این سیم پیچ یک سیستم جرقه گیر (Arc Chamber) یا خفه کننده وجود دارد که جرقه های ناشی از قطع و وصل کلید را از یک جرقه بزرگ به تعداد زیادی جرقه کوچک تبدیل کرده و اثر آن را خنثی میکند. آرک چمبر وظیفه کاهش صدا و قدرت جرقه و خروج گاز جرقه را برعهده دارد و باید از مواد مقاوم در برابر جرقه (کاغذ نسوز) و رطوبت (فلز گالوانیزه) تهیه شده باشد. جهت کاهش تاثیر جرقه، کنتاکت‌ها باید از آلیاژ مس با خلوص بالا با آبکاری نقره تهیه شده باشند.

کلید مینیاتوری ABB S201-C2

کلید مینیاتوری ABB S201-C2

مزایا و معایب کلید مینیاتوری :

  • امکان حفاظت مدار و سایر المانهای شبکه با استفاده از کلید مینیاتوری در برابر اضافه جریان و اتصال کوتاه
  • دارای سرعت عملکرد بالا و حساسیتی مناسب جهت استفاده در تابوهای صنعتی و خانگی
  • بر خلاف کلید اتوماتیک که دارای یک عقربه تنظیم است که امکان تنظیم میزان دقیق جریان را برای عملکرد کلید در حفاظت های مغناطیسی و حرارتی مهیا میکند، کلید های مینیاتوری دارای رنج ثابتی هستند.
  • کلیدهای مینیاتوری با قدرت قطع بالای ۱۵kA به ندرت ساخته می‌شوند. این در حالی است که قدرت قطع کلیدهای اتوماتیک معمولا بالای ۲۵ کیلو آمپر است و برای بعضی رنج ها تا ۷۰ الی ۱۰۰ کیلو آمپر  نیز می‌رسد. از این سو محدودیت قدرت قطع در کلیدهای میناتوری استفاده از آنها را برای بارهایی که نیاز به قدرت قطع بالا دارند (بارهای غیر اهمی مانند موتورها) محدود خواهد کرد.
  • از آنجایی که کلیدهای مینیاتوری تنها دارای حفاظت مغناطیسی برای بار هستند و حفاظت حرارتی آن ها غیر قابل تنظیم و عملکرد آنها در یک بازه و آن هم غیر دقیق است، قابل اعتماد برای بارهای حساس، به ویژه بارهای موتوری نمی باشند.
  • امکان استفاده مکرر از فیوز مینیاتوری پس از قطع مدار بر خلاف فیوزهای فشنگی که پس از یک بار قطع، سیم حرارتی از بین میرود و برای استفاده مجدد فشنگی داخلی آن باید تعویض شود.

 

مشخصات کلید مینیاتوری:

کلید مینیاتوری ABB S201-C2

1- سری و تعداد پل: کلید مینیاتوری ABB، با شماره گذاری S20X  آغاز می شوند و عدد آخر نشان دهنده تعداد پل کلید است. به عنوان مثال کد ABB S201-C2 یک کلید مینیاتوری تک پل تیپ کندکار می باشد.

 2- تیپ یا نوع فیوز مینیاتوری: همانطور که گفته شد فیوز های مینیاتوری دارای5 تیپ مختلف B روشنایی، C موتوری، D ترانسفورماتوری، K قدرت، Z بسیار حساس است که خصوصیات هر کدام را در فوق میتوانید مطالعه نمائید.

3- جریان نامی (In): حداکثر جریانی است که کلید مینیاتوری توانایی تحمل آن را دارد و جریانی بیش از جریان نامی را از مدار خارج میکند. عمده کلید های مینیاتوری از جریان اسمی کمتر از 1 آمپر تا 125 آمپر بهره میبرند.

4- ولتاژ کاری (Vn): این عدد نشان میدهد کلید مینیاتوری در چه محدوده ای از ولتاژ کار میکند.

5- قدرت قطع زیر بار (Ics)قدرت قطع کلیدهای حفاظتی در واقع ماکزیمم جریان موثری است که آن کلید قادر به قطع آن است. بنابراین چنانچه کلیدی از قدرت قطع پایینتری نسبت به ماکزیمم جریان اتصال کوتاه باس مربوطه برخوردار باشد در عمل قادر به قطع جریان اتصال کوتاه نبوده و خود نیز دچار تخریب می شود. بنابراین یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب کلیدهای حفاظتی قدرت قطع آنها می باشد.در انتخاب کلید مینیاتوری لازم است جریان اتصال کوتاه مدار در محل استقرار فیوز محاسبه شود و فیوزی که قدرت قطع لازم را دارا می باشد انتخاب شود.

6- کلاس حرارتی:بر طبق استاندارد IEC 60898 در ارتباط با آزمون های حفاظتی در برابر شوک های الکتریکی و گرمای غیر عادی و غیر قابل اشتعال بودن کلید های قابل قطع زیر بار، کلاس هایی برای آن ها دسته بندی می شود. این دسته بندی بر اساس میزان مجذور جریان عبوری در ثانیه از کلید می باشد.

Class1: بدون محدودیت

Class2: حداکثر تا 160,000 A2S

Class3: حداکثر تا 55,000 A2S

برای اطلاع از مشخصات دقیق کلید مینیاتوری ABB 2CDS273001R0324، ABB S203M-C32 میتوانید به کاتالوگ پیوست مراجعه فرمایید.

استاندارد های کلید مینیایتوری:

کلید مینیاتوری به عنوان یک پارامتر محافظتی، باید در درجه اول از کیفیت مناسبی برخوردار باشد تا بتوان با اطمینان خاطر از آن استفاده کرد. عملکرد صحیح و به موقع کلید های مینیاتوری در صورتی قابل اعتماد است که محصول با مشخصات تعیین شده در استاندارد های بین المللی IEC898 و IEC947-2 مطابقت داشته باشد.

بدنه عایق و غیرقابل اشتعال کلید مینیاتوری باید از استقامت مناسبی در برابر ضربه و آتش برخوردار باشد. استفاده از متریال مناسب، آبکاری نقره قطعات داخلی و پوشش گالوانیزه ترمینال‌ها نیز در طول عمر کلید نقش موثری ایفا می کنند. طول عمر کلید برحسب تعداد قطع مکانیکی و الکتریکی از موارد مهمی است که باید هنگام انتخاب محصول با کیفیت به آن توجه شود.

برق و صنعت بین الملل (الکتروملل) نماینده فروش محصولات ABB در ایران آماده ارائه خدمات مشاوره، فروش و توزیع تجهیزات شرکت ABB در ایران می باشد. جهت مشاوره و خرید فیوز مینیاتوری 32 آمپر 2CDS273001R0324 ,S203M-C32 با مشاورین فروش این مجموعه تماس حاصل فرمائید.

انتخاب گارانتی

نوع کلید مینیاتوری

تیپ کلید مینیاتوری

جریان

مدل کلید مینیاتوری ABB

قدرت قطع مینیاتوری

ولتاژ کاری

طول عمر مکانیکی مینیاتوری

طول عمر الکتریکی مینیاتوری

برند

ABB

2CDS273001R0324-miniature-circuit-breaker-s200m-3p-c-32-ampere.pdf

برای دانلود فایل برروی لینک زیر کلیک نمایید

دانلود فایل

دیدگاه‌ها

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “فیوز مینیاتوری 32 آمپر 2CDS273001R0324 ,S203M-C32” دیدگاه می‌گذارید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کیفیت
قیمت
خدمات

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.